Влада

Відео обшуку в літаку та вилучення 11 прикрас у житомирського нардепа Борислава Розенблата

20 October 2017, 12:59

Національне антикорупційне бюро України оприлюднило відео проведення 19 жовтня «невідкладних слідчих дій» в салоні літака Київ-Кельн, яким нардеп від Житомира Борислав Розенблат хотів летіти до Німеччини.

Літак, який мав вилетіти об 11:30, затримався майже на дві години: слідчі проводили невідкладний обшук, «пов’язаний з врятуванням майна, що є речовим доказом у кримінальній справі».

У народного депутата Борислава Розенблата вилучили паспорти, телефон, планшет, банківські картки та 11 прикрас (браслет, сережки та кільця).

В 12:35 невідкладний обшук був завершений, після чого нардепу вручили повістку про виклик до суду. Розенблат відмовився підписувати протокол обшуку без адвокатів. Офіційний коментар НАБУ щодо слідчих дій був опублікований вранці 20 жовтня.

Літак Київ-Кельн вилетів 19 жовтня з Жулян о 13:11.

Нагадаємо, 17 жовтня з народного депутата Борислава Розенблата зняли електронний браслет, бо Солом'янський суд не встиг продовжити термін дії зобов'язань для нардепа. 19 жовтня народний депутат від Житомира Борислав Розенблат написав про свавілля Національного антикорупційного бюро, якому він повідомив, що збирається на кілька днів виїхати до Німеччини. Втім, його зняли з літака Київ-Кельн, вилучили закордонний паспорт, гроші та банківські картки. Народний депутат заявив, що його пограбували.

Як повідомляв Житомир.info,  ввечері 19 червня цього року в Інтернеті почала поширюватися інформація про те, що в Києві на хабарі затримали охоронця народного депутата від Житомира Борислава Розенблата, сам нардеп назвав це затримання спланованою провокацією. 20 червня детективи НАБУ та прокурори САП повідомили про підозру шести особам, причетним до вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні, серед яких – два охоронця народного депутата Борислава Розенблата. 18 липня Солом'янський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід народному депутату Бориславу Розенблату у вигляді застави в розмірі 7 млн грн, присудив носити електронний браслет та здати закордонні паспорти. Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Кравченко повідомив, що з 19 липня народний депутат Борислав Розенблат носив електронний браслет.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі