Політика

Нардепа від Житомира Розенблата зняли з літака Київ-Кельн, вилучили закордонний паспорт, гроші та банківські картки

19 October 2017, 15:21

19 жовтня народний депутат від Житомира Борислав Розенблат не зміг вилетіти до Німеччини.

За інформацією ЗМІ, його затримали в аеропорту «Київ» (Жуляни) під час спроби вилетіти рейсом Київ-Кельн.

Житомир.info отримав коментар щодо ситуації від прес-служби народного депутата.

«Сьогодні працівники НАБУ без жодних пояснень вилучили в народного депутата  Борислава Розенблата закордонний паспорт, кошти, банківські картки, подарунки. Зараз нардеп перебуває в аеропорту і очікує поліцію, аби заявити про злочин. Перед цим Борислав Розенблат повідомив НАБУ про те, що планує на три дні виїхати за межі України. Додав до заяви копії квитків в обидві сторони. Хоча був не зобов'язаний цього робити. Адже зараз відсутні будь-які заборони щодо його пересування», - повідомляє прес-служба Борислава Розенблата.

Адвокат нардепа Олексій Шевчук повідомив «Українській правді», що його підзахисного витягли з літака.

«Він пройшов паспортний контроль, жодних претензій у Прикордонслужби не було в нього. Він вже перебував в літаку, коли зайшли детективи НАБУ. Через нього зупинили літак, витягли його звідти без рішення суду, забрали паспорти, телефон і інші особисті речі.. Таким чином, затримати нардепа без згоди ВР», - зазначив Шевчук.

За його словами, Розенблат «пише заяву про викрадення в нього паспортів». При цьому Шевчук наголосив, що у Розенблата не було коштовностей, як про це повідомили ЗМІ.

«Ніяких коштовностей при ньому не було, нічого такого. Інформація про це – неправда і провокація», - зазначив адвокат.

Нагадаємо, вранці 17 жовтня з народного депутата Борислава Розенблата зняли електронний браслет, бо Солом'янський суд не встиг продовжити термін дії зобов'язань для нардепа. 19 жовтня народний депутат від Житомира Борислав Розенблат написав про свавілля Національного антикорупційного бюро, якому він повідомив, що збирається на кілька днів виїхати до Німеччини.

Як повідомляв Житомир.info,  ввечері 19 червня цього року в Інтернеті почала поширюватися інформація про те, що в Києві на хабарі затримали охоронця народного депутата від Житомира Борислава Розенблата, сам нардеп назвав це затримання спланованою провокацією. 20 червня детективи НАБУ та прокурори САП повідомили про підозру шести особам, причетним до вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні, серед яких – два охоронця народного депутата Борислава Розенблата. 18 липня Солом'янський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід народному депутату Бориславу Розенблату у вигляді застави в розмірі 7 млн грн, присудив носити електронний браслет та здати закордонні паспорти. Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Кравченко повідомив, що з 19 липня народний депутат Борислав Розенблат носив електронний браслет.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі