Політика

Нардеп від Житомира, якого зняли з літака Київ-Кельн, заявляє про пограбування і зараз перебуває в суді

19 October 2017, 17:32

Народний депутат від Житомира Борислав Розенблат заявив, що його «пограбували».

Про це він сказав кореспонденту ТСН біля Солом'янського суду Києва, який обирає нардепу запобіжний захід.

«Пограбували мене. Пограбували і порушили всі мої конституційні права, як людини, забрали паспорти, забрали кредитні картки, всі речі мої, телефони всі позабирали», - сказав нардеп.

Нагадаємо, вранці 17 жовтня з народного депутата Борислава Розенблата зняли електронний браслет, бо Солом'янський суд не встиг продовжити термін дії зобов'язань для нардепа. 19 жовтня народний депутат від Житомира Борислав Розенблат написав про свавілля Національного антикорупційного бюро, якому він повідомив, що збирається на кілька днів виїхати до Німеччини. Втім, його зняли з літака Київ-Кельн, вилучили закордонний паспорт, гроші та банківські картки.

Розенблат також прокоментував повідомлення про те, що в нього вилучили незадекларовані ювелірні вироби.

«Це були подарунки, які я купив своїм племінницям, біжутерія. Я летів до Німеччини, у мене була дуже важлива зустріч. Я практично весь останній тиждень пролежав у лікарні і хотів пройти ще додаткове обстеження в Дортмунді. Це правовий «беспрєдел». Якщо так можна поводитися з народними депутатами, то всі громадяни знаходяться у небезпеці. 37-й рік так само починався, коли можна було одного, другого, третього – і всі мовчали, всі думали, що так і повинно бути, а потім все закінчилося Соловками», - сказав Розенблат.

Він розповів, що співробітники НАБУ почали його обшукувати прямо в літаку, не маючи на це жодного процесуального документу.

«Я не чинив спротиву, я все законно робив... У НАБУ нічого на мене немає. Жодного факту того, що вони надали мені хабарі, чи якийсь тиск я робив, чи впливав на ту чи іншу посадову особу – у них цього немає», - наголосив народний депутат.

Тим часом, з’явилася інформація, що зараз Борислав Розенблат перебуває в Солом'янському районному суді міста Києва, де розглядають повторне покладання на підозрюваного Розенблата зобов'язань, термін дії яких закінчився, зокрема – носіння електронного браслета.

 

Фото з фейсбуку журналіста «5 канал» Сергія Барбу

Як повідомляв Житомир.info,  ввечері 19 червня цього року в Інтернеті почала поширюватися інформація про те, що в Києві на хабарі затримали охоронця народного депутата від Житомира Борислава Розенблата, сам нардеп назвав це затримання спланованою провокацією. 20 червня детективи НАБУ та прокурори САП повідомили про підозру шести особам, причетним до вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні, серед яких – два охоронця народного депутата Борислава Розенблата. 18 липня Солом'янський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід народному депутату Бориславу Розенблату у вигляді застави в розмірі 7 млн грн, присудив носити електронний браслет та здати закордонні паспорти. Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Кравченко повідомив, що з 19 липня народний депутат Борислав Розенблат носив електронний браслет.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі