Політика

Суд дозволив нардепу Розенблату без дозволу виїжджати з Києва та Житомира, але браслет не зняв

14 December 2017, 15:54

Солом'янський райсуд Києва частково ухвалив клопотання захисту народного депутата Борислава Розенблата про зміну запобіжного заходу.

Про це 14 грудня повідомляє «Українська правда» з посиланням на самого нардепа.

«Скасувати обов’язок… а саме, не відлучатися із м. Києва та м. Житомира без дозволу слідчого (детектива), прокурора або суду», – йдеться в ухвалі суду.

Адвокат Розенблата Олексій Шевчук пояснив виданню, що захист просив суд крім дозволу на вільне пересування Україною скасувати також носіння електронного браслету, але в задоволенні цієї частини клопотання суд відмовив.

Нагадаємо, з 19 липня народний депутат Борислав Розенблат носив електронний браслет. 17 жовтня з нардепа зняли електронний браслет, бо Солом'янський суд не встиг продовжити термін дії зобов'язань. 19 жовтня народного депутата зняли з літака Київ-Кельн, вилучили закордонний паспорт, гроші та банківські картки, Розенблат заявив, що його пограбували. 20 жовтня суд задовольнив клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про покладання обов'язків на житомирського нардепа Борислава Розенблата і електронний браслет знову одягнули.



Скрін ухвали солом'янського райсуду від 20.10.2017

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 19 червня цього року в Інтернеті почала поширюватися інформація про те, що в Києві на хабарі затримали охоронця народного депутата від Житомира Борислава Розенблата, сам нардеп назвав це затримання спланованою провокацією. 20 червня детективи НАБУ та прокурори САП повідомили про підозру шести особам, причетним до вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні, серед яких – два охоронця народного депутата Борислава Розенблата. 18 липня Солом'янський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід народному депутату Бориславу Розенблату у вигляді застави в розмірі 7 млн грн, присудив носити електронний браслет та здати закордонні паспорти.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Розенблат суд браслет бурштин НАБУ 
Матеріали по темі