Влада

«Житомиртранспорт» продовжує платити фірмі з російським бенефіціаром за обслуговування валідаторів

6 February 2023, 12:01

Комунальне підприємство «Житомиртранспорт» знову уклало договір на обслуговування валідаторів з ТОВ «Сімбол Системс», засновником якого є фірма з Кіпру.

Інформація про закупівлю послуг з технічної підтримки (супроводу) програм для Автоматизованої системи оплати проїзду (АСОП) 23 січня 2023 року оприлюднена в системі «Прозорро».

Договір з ТОВ «Сімбол Системс» був підписаний 20 січня 2023 року, за обслуговування валідаторів впродовж 2023 року «Житомиртранспорт» заплатить 480 тис. грн.

Закупівлю за кошти від господарської діяльності комунального підприємства проводили без використання електронної системи.

В інформації про «Сімбол Системс» на сервісі Опендатабот є попередження, що станом на 23 лютого 2022 року фірма мала власників з росії. Бенефіціаром вказаний Васін Юрій Валерійович, який зараз є громадянином Туреччини, а до цього був громадянином рф і проживав у Москві на вул.Гамалії, 6.

Зауважимо, що Юрій Васін є також співвласником готелю «Рейкарц», який знаходиться в Житомирі на Замковій горі, та готелів цієї мережі в інших містах України.

КП «Житомиртранспорт» співпрацює з ТОВ «Сімбол Системс» з 2018 року, крім обслуговування валідаторів у фірми також замовляють транспортні картки.


Скріншот з аналітичної системи Youcontrol

Також з ТОВ «Сімбол Системс» співпрацює і КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління»: саме в цієї фірми в 2016-2917 роках ТТУ купувало валідатори, заплативши за налаштування автоматизованої системи оплати за проїзд майже 19 мільйонів гривень.

Скріншот з аналітичної системи Youcontrol

Як повідомляв Житомир.info, житомирським перевізникам з 24 лютого 2022 року зменшили орендну плату за користування обладнанням автоматизованої системи оплати за проїзд до 1,20 грн на місяць, але з 1 грудня 2022 року власників міських автобусних маршрутів знову зобов’язали сплачувати орендну плату за користування валідаторами.

В громадському транспорті Житомира з 13 серпня 2022 року подорожчав проїзд, і з 10 серпня перевізники повернули в маршрутки валідатори для безготівкового розрахунку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Житомиртранспорт валідатор трансопртна картка ТТУ офшор Кіпр 
Матеріали по темі