Україна

Авторитарні чари Тимошенко

10 December 2007, 12:21
Єхануров заявив, що міністри під проводом Тимошенко зможуть лише поливати урядові клумби, і то з дозволу Юлії Володимирівни.

Юлія Володимирівна – авторитарна людина, яка не дасть нікому нічого робити без неї, всі будуть іти так, як вона скаже. Про це в ефірі радіо "Свобода" повідомив екс-прем'єр-міністр, народний депутат від НУ-НС Юрій Єхануров.
"Віце-прем'єри, основна їх самостійна робота – вони можуть взяти грядочку квітів у дворі Кабміну, і вона (Тимошенко – Прим.Ред.) дозволить їм поливати. Вона розпише їм графіки, і вони будуть поливати. Нічим іншим займатись вони не будуть," – сказав він.
При цьому додав, що міністри будуть працювати під серйозним впливом дуже досвідченого апарату, Секретаріату Кабінету Міністрів.
"Так було минулого разу. Може, щось змінилося. Дуже хотілося б, відверто кажучи," - сказав Єхануров.
Крім того нардеп висловив припущення, що, за графіком, Тимошенко "повинна піти (у відставку у разі обрання прем'єром – Прим.Ред.), якщо вона іде на президентські вибори, не раніше листопада, десь так кінець жовтня, останні дні". За його словами, до цього часу "треба розвісити прізвища всіх винних", підготувати передвиборчу кампанію та "починати розповідати, чому не вдалося зробити – хто не дав те зробити, хто те".
Найбільшою проблемою, з якою зіткнеться новий уряд, вважає Єхануров, буде питання вибору. Він висловив сумнів, що уряд працюватиме над реформами, "але дуже хотілось би".
"Якщо ітиме напрям структурних реформ, я буду найбільшим прихильником цього уряду, зроблю все в парламенті, щоб цей уряд ефективно працював," - сказав нардеп.
Другий шлях роботи нового уряду - це підготовка до президентських виборів, "а отже, потрібно розставити своїх людей". За словами Єханурова, така ситуація доволі ймовірна.

Та попри все це, сам Юрій Єхануров проголосує за обрання Юлії Тимошенко прем’єр-міністром і переконаний, що лідер БЮТ Юлія Тимошенко отримає необхідну кількість голосів при обранні на посаду прем’єр-міністра.
Екс-прем’єр зауважив, що підтримка лідера БЮТ на посаду глави уряду є однією з домовленостей між членами демократичної коаліції. “Я людина, яку виховали в дисципліні. Ми сказали, що ми будемо робити, і ми це зробимо”, - сказав Юрій Єхануров.
Він також висловив своє доволі песимістичне бачення політичних стосунків БЮТ і "Нашої України".
"Я бачу, що іде процес поглинання "Нашої України" Блоком Юлії Тимошенко. І фактично соціал-демократична за своєю суттю "Батьківщина" раптом її лідерами була оголошена такою народною партією. І поїздка до Лісабону - це свідчення того, що було ухвалено стратегічне рішення знищити суперника на своєму електоральному полі, - заявив Єхануров.
За його словами, у зв'язку з об'єднанням у коаліцію НУ-НС і БЮТ спостерігається відхід від економічної програми НУ.
http://zakyiv.com.ua/

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі