Економіка

87 житомирських "суб’єктів племінної справи" підтвердили свій статус. А 4 рекомендовано його підвищити

2 February 2007, 10:29

Про це сказав заступник голови Житомирської ОДА Володимир Руликівський під час засідання обласної атестаційної комісії по проведенню державної атестації суб’єктів племінної справи в тваринництві.

Як повідомило Головне управління агропромислового розвитку облдержадміністрації, у зв'язку із відсутністю структури державних племінних інспекцій в області і районах, послабленням державного впливу на здійснення племінної справи в тваринництві і птахівництві було створено районні та обласну атестаційні комісії, які „здійснюють перевірку відповідності суб'єктів племінної справи в тваринництві присвоєним статусам, подають пропозиції по фінансуванню їх діяльності за рахунок коштів державного бюджету, здійснюють контроль та беруть на себе відповідальність за їх ефективне використання”.

Експертну комісію області очолює директор інституту генетики і розведення сільськогосподарських тварин УААН Буркат Валерій Петрович.

За результатами роботи атестаційної комісії 87 суб’єктам племінної справи підтверджено наявний статус, 4 рекомендовано підвищити статус із племрепродуктора до племзаводу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі