Україна

Мороза можуть відправити у відставку

2 February 2007, 11:53

Фракція «Наша Україна» розгляне можливість внесення до порядку денного питання про відкликання голови Верховної Ради Олександра Мороза із його посади через незаконне опублікування закону «Про Кабінет Міністрів України».

Про це заявив керівник фракції «Наша Україна» в парламенті В’ячеслав Кириленко, повідомляє прес-служба НУ.

Він переконаний, що закон про Кабінет міністрів опублікований всупереч нормам Конституції, оскільки Президент Ющенко вніс пропозиції до цього закону, і Верховна Рада мала їх розглянути із початком сесії. Однак спікер парламенту ухвалив інше рішення, і дав доручення парламентській газеті «Голос України» опублікувати цей закон, наголосив Кириленко.

«Вважаючи таке опублікування абсолютно незаконним, фракція «Наша Україна» розгляне можливість внесення до порядку денного питання про відкликання голови Верховної Ради із його посади. Ми вважаємо, що керівник парламенту, який порушує Конституцію і регламент, не може бути постаттю, що консолідує всі політичні сили в парламенті і слугує утвердженню законності в Україні», — заявив народний депутат.

Кириленко зауважив, що скоріш за все Президент буде вносити подання до Конституційного Суду на предмет конституційності цього закону. Представник Президента у парламенті цю позицію лідера НУ підтвердив.

Нагадаємо, Ющенко наполягає, що закон про Кабмін, на який Верховна Рада подолала його вето, і той, що він отримав на підпис, суттєво відрізняється, і тому Глава держави скористався правом вето ще раз вважаючи останній варіант закону окремим нормативним актом.

Однак сьогодні, 2 лютого, Олександр Мороз оприлюднив закон «Про Кабінет Міністрів України» в офіційних ЗМІ.

Детальніше про конфлікт навколо закону про Кабмін читайте тут.

 

"Новини України"

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі