Події

10 грудня в Ємільчиному Житомирської області через власну безпечність на пожежі загинуло одразу троє осіб (фото)

12 December 2007, 09:32

10 грудня 0 14:40 на пульт оперативно-диспетчерської служби «01» Ємільчинського районного відділу МНС надійшло повідомлення про те, що в с. Сербо-Слобідки  в житловому будинку Володимира та Людмили Кузьменків сталася пожежа. Родина давно відома місцевим жителям як неблагонадійна. Місцевою владою з нею неодноразово проводилась профілактична робота, проте подружжя продовжувало полюбляти оковиту, особливо у період, коли з’являлись гроші у вигляді пенсії. Як завжди застілля закінчувалось дружним палінням, що неодноразово приводило до невеликих займань постільної білизни, але завжди міні пожежі їм вдавалося гасити власними силами.

 

 

 

Після чергового відмічання отриманої пенсії, на яке було запрошено 36-річну дочку Людмили - Ольгу, сюжет розгортався за старою схемою. Прийнявши чималу дозу алкоголю, чоловіка с дружиною схилило до сну. Донька ж виявилася більш витривалою та прийнялась розтоплювати грубку. Проте, напевно, тепло та надмірна кількість вжитої горілки, притомили жіночку і вона заснула, присівши на стілець біля печі. Тим часом, в сусідній кімнаті 80-річний господар будинку прокинувся, бажаючи курити. Сон знову зморив його, але вже з цигаркою в руці. За попереднім розслідуванням, причиною пожежі став цей недопалок.

Через деякий час подружжя прийшла провідати сусідка. Відкрив вхідні двері та побачивши клуби диму, жінка злякалась та побігла кликати на допомогу. Прибулі на місце пожежі еменесівці, загасили загоряння. Проте, людей їм врятувати вже не вдалося – Володимира та Людмилу виявили на ліжку у житловій кімнаті, Ольгу ж в приміщенні кухні.

Як зазначив виконуючий обов’язки начальника Головного управління МНС України в Житомирській області полковник внутрішньої служби Ігор Нікітчук: «Ми робимо усе можливе, щоб попередити подібні трагедії. Постійно проводиться профілактична робота з неблагонадійними верствами населення, які знаходяться у нас на обліку. Спільно з представниками зацікавлених служб ми організовуємо рейди по цім родинам, навчаємо їх правилам пожежної безпеки. Але, на жаль, ми не в силі дійти до свідомості кожного з них. Тому я ще раз хочу нагадати – безпека людей, в першу чергу, в руках самих людей.»

 

Прес-служба

Головного управління МНС в Житомирській області

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі