Економіка

У шести районах Житомирської області ліквідовані борги по зарплаті на економічно активних підприємствах

13 December 2007, 17:19

За підсумками 10 місяців ц.р. у 4 територіальних одиницях Житомирської області: Брусилівському, Ружинському, Черняхівському районах і м. Нов.-Волинському заборгованість із виплати заробітної плати на економічно активних підприємствах ліквідовано.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації з посиланням на начальника головного управління праці та соціального захисту населення Житомирської облдержадміністрації Галину Корінну.

У листопаді за оперативними даними повністю ліквідовано борги на зазначеному колі підприємств також у Коростенському районі і м. Малині.

Незважаючи на виділення за рішенням сесії обласної ради дотації трамвайно-тролейбусному управлінню у сумі 2,3 млн.грн. (1,4 млн.грн. вже надійшло підприємству) і 347 тис.грн. – з міського бюджету, борги із заробітної плати працівникам ТТУ у листопаді зросли і за станом на 1 грудня ц.р. становили вже майже 2 млн. грн. "У процентному відношенні це становить 40% загальної заборгованості економічно активних підприємств міста і 21% заборгованості по області в цілому," – наголосила Галина Корінна.

Рішенням обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат головам райдержадміністрацій, міським головам доручено:

організувати здійснення відповідних перевірок підприємств-боржників, керівники яких не забезпечили виконання графіків погашення заборгованості із виплати заробітної плати, матеріали перевірок надати для відповідного реагування правоохоронними органам або територіальній державній інспекції праці області;

ініціювати розгляд питання щодо доцільності подальшого перебування на займаних посадах керівників комунальних підприємств, які не забезпечили виконання умов контрактів в частині погашення боргів із виплати заробітної плати і страхових внесків до Пенсійного фонду України.

Загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати працівникам області у жовтні ц.р. зменшилась на 807,8 тис. грн. (3,9%), а у порівнянні з початком року – на 5,3 млн. грн. (21,1%) і становила на 1 листопада 2007 року 19,7 млн. грн. З початку року кількість підприємств-боржників скоротилась на 188 одиниць або у 1,7 раза.

За результатами роботи 10 місяців ц.р. графік погашення заборгованості із виплати заробітної плати по області в цілому виконано на 51% (повністю виконано лише у Брусилівському, Житомирському, Попільнянському, Ружинському і Червоноармійському районах). За оперативними даними станом на 1 грудня графік виконаний на 53%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі