Україна

Депутати сподіваються, що Медведько додавить Черновецького

17 December 2007, 17:38

Народні депутати Володимир Бондаренко (фракція БЮТ) і Владислав Каськів (фракція НУ-НС) направили на адресу Генерального прокурора Олександра Медведька звернення з приводу розслідування кримінальної справи за фактом підкупу виборців з боку нинішнього мера Києва Леоніда Черновецького на виборах у 2006 році.

Як повідомив Бондаренко на прес-конференції в понеділок, таке депутатське звернення було спрямовано в Генпрокуратуру 13 грудня.

 

"Тим самим ми просто хочемо підкреслити, що сьогодні ми уважно стежимо за тим, що відбувається в Генеральній прокуратурі з цього - підкреслив Бондаренко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Незважаючи на те, що Верховній Раді зібрана достатня кількість підписів про порушення питання про усунення Олександра Медведька з даної посади, ми все-таки розраховуємо, що Олександр Іванович на заключному етапі своєї діяльності в Генеральній прокуратурі буде поводитися адекватно ситуації", - підкреслив Бондаренко.

Бондаренко підкреслив, що прокуратура Києва 3 квітня законно порушила кримінальну справу щодо розслідування факту підкупу виборців з боку Черновецького.

Однак, за його словами, уже 4 квітня 2006 року Генпрокуратура зажадала дану справу і закрила її.

Адвокат Валерій Карпунцов підкреслив, що позивач Віктор Спиридонов, інтереси якого він представляє, у 2006 році звернувся в Печерський суд із приводу підкупу виборців Черновецьким на виборах.

Однак Печерський суд відмовив у розгляді скарги. При цьому, справді була відсутня постанова Генпрокуратури про закриття кримінальної справи.

Карпунцов підкреслив, що в даній постанові були відсутні будь-які обґрунтування для закриття даної кримінальної справи.

Апеляційний суд, куди звернувся Спиридонов, залишив у силі рішення Печерського суду. І лише Верховний суд, при розгляді касаційної скарги Спиридонова, звернув увагу на цей факт.

Як повідомлялося, 29 листопада Верховний суд України зобов'язав Генеральну прокуратуру надати матеріали про порушення кримінальної справи прокуратурою Києва за фактом підкупу виборців Леонідом Черновецьким і постанову про закриття цієї кримінальної справи.

Таким чином, Верховний суд задовольнив клопотання автора касаційної скарги, громадянина Віктора Спиридонова на рішення Печерського апеляційного суду про відмову скасувати постанову Генпрокуратури про закриття кримінальної справи за фактом підкупу Черновецьким виборців на виборах 2006 року.
http://www.pravda.com.ua

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі