Україна

На Закарпатті скажена вівчарка покусала вісьмох людей

5 March 2012, 13:27

У місті Берегово, що на Закарпатті, скажена вівчарка покусала вісьмох людей. Постраждалі потрапили до лікарні, а собаку вбили самі ж городяни.

"Випадок трапився серед білого дня, - розповідає місцева мешканка Ібоя Бігарі. – Спершу величезна кавказька вівчарка, яка бігла вулицею, напала на жінку. Збила її з ніг, покусала, розірвала одяг. Коли нещасна почала кликати на допомогу, біля неї зупинилося таксі. Водій хотів урятувати жінку від скаженого пса, але тварина накинулася на чоловіка".

Обох людей госпіталізували, а пес утік у невідомому напрямку. Вже за кілька годин з\'явилася інформація, що "кавказець" напав на людей біля залізничного вокзалу, потім – біля місцевого ринку. Покусав усього вісьмох людей. Усіх їх доставили до лікарні. Скаженого пса згодом убили самі ж городяни. Покусані перебувають у лікарні, їх вакцинували. Тушу пса взяли на експертизу спеціалісти з ветеринарної медицини.

"Як з\'ясувалося, вівчарка справді була скаженою, - розповів начальник обласного управління ветеринарної медицини Микола Каганець. - У Берегові ввели карантин. Серед основних заходів – заборона вигулювати собак, вакцинація тварин. Домашні тварини тих людей, кого покусала вівчарка, перебувають на особливому обліку у ветеринарів. Щодня спеціалісти наглядають за ними".

Власник скаженої вівчарки досі не дав про себе знати. Очевидно, чоловік перелякався, що йому доведеться відповідати за те, що сталося. Ветеринари кажуть, що тварина була домашньою, а не вуличною, оскільки була гарно доглянута.

У міліції випадок зафіксували. Власника тварини розшукують.


Сніжана РУСИН

gazeta.ua

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі