Україна

Адвокат Луценко вірить, що Апеляційний суд буде справді розглядати кримінальні справи, а не \"виконувати чиїсь вказівки\"

7 March 2012, 10:41

На минулому тижні екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка засудили до 4 років позбавлення волі із конфіскацією майна, а також наказали повернути державі 642 тисячі гривень матеріальної шкоди.

Адвокат Ігор Фомін, який напередодні заявляв, що не вірить у перспективи апеляції, все ж таки вирішив оскаржити вирок.

Як розповів Ігор Фомін в інтерв\'ю ТСН.ua, над апеляційною заявою він "ще працює", але сподівається її подати не пізніше понеділка, 12 березня. На питання, на скільки відсотків він вірить у те, що Апеляційний суд винесе рішення на користь його підзахисного, Фомін відповідає з посмішкою: "А наскільки відсотків ви особисто маєте віру в те, що Апеляційний суд прийме рішення відповідно до вимог закону? Ось, наскільки ви в це вірите, такий я даю процент на те, що буде винесене рішення на користь Луценка", - сказав адвокат, додавши, що він все ж таки хоче вірити у те, що Апеляційний суд залишиться Апеляційним судом, і буде справді розглядати кримінальні справи, а не "виконувати чиїсь вказівки".

Якщо Юрій Луценко не буде виправданий по всім інкримінованим йому злочинам, захист планує звертатися до Європейського суду з прав людини. "Оскільки ми вважаємо, що при розгляді цієї справи було порушено право на справедливий суд", - сказав Фомін.
ТСН

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі