Україна

Євро-2012 обійшлося кожному українцеві майже в 1000 грн

13 March 2012, 11:06

За чотири роки підготовки до футбольного чемпіонату Євро-2012 з бюджету було витрачено 42 мільярди гривень, що в перерахунку на кожного українця складає майже по тисячі гривень.

Так, на будівництво нових і реконструкцію діючих стадіонів було витрачено 7,19 млрд грн. На будівництво нових, реконструкцію та дооснащення діючих тренувальних баз - 3,44 млрд грн, пише "Дело".

На розвиток аеропортів держава витратила 10,54 млрд грн. У вартість увійшли злітні смуги у всіх приймаючих містах, за винятком Києва, "оскільки в столиці була інвестиція з боку держави в перони, а не в саму злітно-посадкову смугу", і два термінали в Донецьку та Львові.

Термінал в "Борисполі" будувався і будується за рахунок власних коштів аеропорту, а в Харкові - за рахунок інвестора. Будівництво, реконструкція, капітальний та поточний ремонт автомобільних доріг загального користування потягнули на кругленьку суму - 18,31 млрд грн.

А будівництво, реконструкція, ремонт автомобільних доріг комунальної власності та забезпечення надання послуг громадського транспорту в містах, приймаючих чемпіонат, обійшлися державі в 1,51 млрд. Майже 2 мільярди гривень було витрачено на будівництво залізнично-автомобільного та Подільського мостових переходів через Дніпро.
ТСН

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі