Україна

За новим кодексом українці можуть ввозити безмитно товари на суму до 1 тис. євро

13 March 2012, 13:38

Парламент 264 голосами проголосував за новий Митний кодекс України з пропозиціями президента України і поправками профільного комітету.

Зокрема Рада проголосувала за чотири поправки президента і за 15 редакційних поправок комітету (всього 19 поправок). Новий документ збільшує вартість товарів, які фізособи можуть безмитно ввозити в Україну.

Якщо сьогодні людина може ввезти товарів на 200 євро, то за новим кодексом - до 1 тисячі євро авіа-або морським транспортом, і до 500 євро - автомобільним транспортом. Також раніше, ввозячи товар на суму до 10 тис. грн, підприємець повинен був сплачувати всі податки, то за новим кодексом вводиться єдина ставка - 10%.

Крім цього, визначається, що митниця може тримати вантаж не більше чотирьох годин, якщо всі документи в порядку. Якщо ж у митниці виникають питання, митниця може провести пост-аудит, але вже на території Україні. Якщо доопрацьовану редакцію Митного кодексу все-таки підпише президент, закон набуде чинності через місяць після підписання. Нагадаємо, Рада прийняла нову редакцію Митного кодексу 3 листопада 2011 року.

Однак на початку січня-2012 президент Янукович застосував до нього право вето. Зокрема у своїх зауваженнях (всього майже 50 сторінок), президент пропонував відтермінувати набуття чинності нової редакції МК на рік — до 1 січня 2013 року.
ТСН

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі