Україна

Депутат Європарламенту просить у Генпрокурора України дозволу на зустріч із Тимошенко

16 March 2012, 09:36

Депутат Європарламенту Павел Коваль просить у Генпрокурора України Віктора Пшонки дозволу на зустріч із екс-прем\'єр-міністром України Юлією Тимошенко в Качанівській колонії.

Про це йдеться в листі польського політика, текст якого є в розпорядженні УКРІНФОРМу.

"Процес Юлії Тимошенко і ситуація, в якій вона перебуває, є предметом значного зацікавлення громадської думки в багатьох країнах Євросоюзу. Візит представників делегації Європарламенту з комісії парламентської співпраці ЄС-Україна до Качанівської колонії дав би шанс на особисту розмову з колишнім прем\'єром і ознайомлення з умовами, в яких вона утримується", - йдеться в листі Коваля Генпрокуророві.

Він зазначив, що до скалду делегації могли б увійти представники різних парламентських груп.

Коваль підкреслив, що організація подібної зустрічі є "утвердженою практикою", особливо зважаючи на те, що багато депутатів Європарламенту особисто знають Тимошенко. "Звертаюся до Вас (В.Пшонки - Ред.) не лише як голова делегації в комісії парламентської співпраці ЄС-Україна, але також у дусі християнських цінностей, згідно з якими потрібно особливо піклуватися про ближніх, які потрапили в скрутне становище, та про позбавлених волі", - наголосив євродепутат.

Юрій Банахевич, ВАРШАВА.

Укрінформ

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі