Україна

У Качанівській виправній колонії \"день відкритих дверей\" для журналістів

16 March 2012, 11:00

Державна пенітенціарна служба України 16 березня влаштовує "день відкритих дверей" для журналістів у Качанівській виправній колонії Харківської області, в якій утримується Юлія Тимошенко. Сама екс-прем\'єр домагається зустрічі із представниками засобів масової інформації.

Про заяву, з якою Юлія Тимошенко звернулася до керівництва колонії, повідомив журналістам 15 березня її захисник Сергій Власенко.Проте на ранок 16 березня невідомо, чи така зустріч відбудеться.

Державна пенітенціарна служба обмежила кількість журналістів, які зможуть потрапити до Качанівської колонії.

Як повідомивпомічник начальника пенітенціарної служби Ігор Андрушко, охочих було дуже багато, тому потраплять лише ті 25 журналістів, які акредитувалися найпершими.

Андрушко також сказав, що рішення показати журналістам умови утримання засуджених у Качанівській колонії було прийнято через "спекуляції, що лунають на адресу цього закладу".

У той же час, захисник Тимошенко та депутати парламенту від фракції "БЮТ-Батьківщина" кажуть про те, що Державна пенітенціарна служба хоче влаштувати показову демонстрацію умов, в яких утримується екс-голова уряду.

"У колонії екстрено будуються декорації: з милом миють стіни, сходи, фарбують паркани, з усієї Харківської області до цієї пенітенціарної установи звозять найкраще медичне обладнання", - заявив Власенко напередодні "дня відкритих дверей".

"Я думаю, що велику кількість представників преси запустять сюди для того, аби продемонструвати, що нібито тюремники створили стаціонарні умови лікування для Тимошенко безпосередньо в Качанівській колонії", - зазначив захисник.

Нагадаємо, нещодавно три дні у колонії провела дочка Тимошенко. У цей час Тимошенко також відвідала Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Ніна Карпачова.

При цьому на початку березня у зустрічі із Тимошенко відмовили двом представницям Парламентської Асамблеї ОБСЄ, які прибули до Качанівської колонії Харкова.

Зазначимо, що повідомлення пенітенціарної служби і захисників Тимошенко щодо стану здоров’я екс-прем’єра різняться.

Тиждень

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі