Україна

Причиною невиконання рішення Європейського суду щодо належного лікування Тимошенко є її відмова від медичної допомоги

23 March 2012, 11:22

Єдиною причиною невиконання рішення Європейського суду з прав людини щодо належного лікування колишнього прем\'єр-міністра Юлії Тимошенко є її відмови від медичної допомоги.

Про це сьогодні під час години запитань до уряду у Верховній раді заявив міністр Юстиції Олександр Лавринович, повідомив кореспондент Gazeta.ua.

Він нагадав, що Євросуд вказав уряду на необхідність забезпечення Тимошенко медичною допомогою.

Лавринович розповів, що Євросуд хотів отримати відповіді, чи відповідають умови утримання екс-прем\'єра стандартам конвенції з прав людини.

Урядовець нагадав, що 7 березня було розроблено план комплексного лікування Тимошенко, який запропонували екс-прем\'єру, однак вона відмовилась.


Лавринович також повідомив, що після того, як Тимошенко поінформували про існування всіх умов в Качанівській колонії для її лікування, вона все одно від нього відмовилась.

"Ці відмови зареєстровані. І 20 березня урядом України в Євросуд була направлена інформація про перебіг подій", - зауважив глава Мін\'юсту. Під час виступу Лавриновича народні депутати з фракції БЮТ-"Батьківщина" викрикували кілька хвилин "Ганьба!".

 

gazeta.ua
Джерело: <a href="http://gazeta.ua/articles/politics/_lavrinovich-pid-kriki-ganba-rozpoviv-yak-derzhava-pikluetsya-pro-timoshenko/428233">Gazeta.ua</a>

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі