Україна

Хакери атакували головні сервери Інтернету

7 February 2007, 09:50

Зазнали хакерської атаки три з 13 DNS-серверів компанії UltraDNS, які відповідають за інтернет-зони «.org», «.info» й деякі інші. Ці сервери призначені для перетворення імен веб-сайтів у їх цифрові IP-адреси й забезпечують працездатність всесвітньої мережі.

Атака тривала кілька годин, і хоч вона стала найпотужнішою з 2002 року, однак пройшла практично непоміченою більшістю користувачів Інтернету.

Хакери мали намір домогтися перезавантаження основних DNS-серверів за допомогою значної кількості безглуздих запитів, що призвело б до нестабільної роботи значної кількості серверів по всьому світу.

Незважаючи на те, що нападники намагалися приховати своє місцеположення, експерти зазначають, що значна частина хакерських запитів виходила з Південної Кореї.

Серед основних серверів, на які було скоєно напади, були й ті, які розміщені під управлінням Пентагону. У жовтні 2002 року хакерами було здійснено аналогічну атаку на 13 основних серверів. За оцінкою експертів, через прогрес у галузі систем безпеки, нинішня атака була менш серйозною.

http://oglyadach.com

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі