Україна

Микола Азаров запевнив Президента Європейського парламенту, що в Україні пройдуть демократичні вибори

29 March 2012, 13:41

 Прем\'єр-міністр Микола Азаров запевнив Президента Європейського парламенту Мартіна Шульца в тому, що влада забезпечить демократичність виборів Верховної Ради. Про це сказано в повідомленні прес-служби уряду.

У четвер відбулася телефонна розмова Азарова із Шульцем, у ході якої обговорили питання політичного життя в Україні та підготовки до виборів у Раду.

«Голова уряду запевнив співрозмовника, що влада організує вибори безумовно відповідно до європейських демократичних стандартів, забезпечить чесне змагання політичних сил і прозорість виборчого процесу», - зазначає прес-служба.

Азаров передав голові Європарламенту побажання європейських країн і політичних сил, щоб в Україну направили стільки спостерігачів, скільки вони визнають за потрібне.

«Україна прийме всіх і забезпечить повну можливість об\'єктивного спостереження. Наша держава зацікавлена саме в об\'єктивних висновках спостерігачів та оцінці демократичних процесів в Україні», - підкреслив прем\'єр.

Азаров і Шульц також обговорили хід виконання меморандуму про співробітництво між Партією регіонів і групою Прогресивний альянс соціалістів і демократів у Європейському парламенті.

Як повідомлялось, 21 березня, перебуваючи з візитом у Польщі, Азаров заявив, що Україна зацікавлена в значній кількостіміжнародних спостерігачів на виборах Верховної Ради.

Чергові вибори Ради повинні пройти 28 жовтня.

Нагадаємо, Азаров розраховує, що ПР одержить більшість у Верховній Раді після парламентських виборів.

Тиждень

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі