Події

У Житомирі таксисти побили пасажирів

19 December 2007, 15:34

Увечері 19 листопада сусіди Роман Кравчук, 25 років, і 39-річний Анатолій Кондратенко з Житомира вийшли прогулятися.

— Рекса вигуляти і самим пивка випити, — пояснює Анатолій. — Зі своєї Мар’янівки зайшли аж у мікрорайон Східний. Повертатися додому вирішили на таксі.

На зупинці сіли в автомобіль ”ЕКО-таксі”. За таксометром поїздка обійшлася у 8 грн, однак водій вимагав доплатити десятку за вівчарку. Кравчук вийшов, а Кондратенко розраховувався.

— Раптом водій вибігає і давай чіплятися, — згадує Роман. — Мовляв, я пошкрябав йому машину. Ми були шоковані. У мене і дряпати не було чим — у кишені два мобільні та паперові гроші.

Таксист помітив на багажнику видряпані матюки. Вимагав грошей за збитки, а сам викликав підмогу. За кілька хвилин приїхали четверо таксистів. Роман і Анатолій почали тікати, ті побігли за ними.

— Мене хтось лупнув дубинкою, і я знепритомнів, — каже Анатолій. — Ми лежали, а таксисти гамселили нас ногами по голові. Телефони забрали.

У травмпункті Роману зашили на нозі рани, Анатолію — вухо. Експерт зафіксував численні забої, у Кондратенка — струс мозку. Чоловіки готують позов до суду. Вони — приватні підприємці. Зазнали збитків через вимушений лежачий режим.

У таксиста протилежна версія того, що відбулося 19 листопада.

— Я працюю у таксі сім років, — каже 28-річний Вадим Косирев. — Вожу людей переважно вночі, контингент часто п’яний. Добре знаю, як розмовляти у подібних ситуаціях.

Свою провину він бачить у тому, що не попередив пасажирів про додаткову сплату за собаку.

— Але їхати там недалеко, я не встиг, — виправдовується він. — Господар собаки Анатолій обурювався, а молодший чекав на вулиці. Обоє були напідпитку, тримали по пляшці ”Чернігівського”. Коли я виштовхував собаку, почув якийсь скрегіт.

Водій натиснув на гальма, щоб засвітилися задні ліхтарі. Побачив, як Роман відсмикує руку від багажника.

— Вилітаю з машини, свічу ліхтарем на багажник, а там — матюки, — згадує Косирев. — Уявіть мій стан. Узяв молодшого за бари, ударив кілька разів. Потім викликав колег. І тут на мене починає цибати собака. Він без намордника. Хазяїн дав команду ”взять”, — таксист показує на чорній куртці прокуси до плеча.

Пасажири почали тікати, Вадим — навздогін.

— Слизько. Я давай бити по ногах молодшого, щоб виграти час. Коли були за рогом, побачив своїх — вони уже бігли на поміч. Почалась канітєль, пес кидається на нас. Його вгамували тоді, коли пшикнули балончиком.

Машину ”Деу Ланос” Косирев купив у кредит за тиждень до пригоди. Каже, щоб пофарбувати багажник, треба майже 600 грн.

— Я б розійшовся з тим собачником, але все це по п’яні молодшого. Правда на моєму боці. Я умію оминати конфлікти, — Вадим показує на правій долоні татуювання ”інь-янь” (у східній філософії ці знаки символізують поєднання протилежностей. — ”ГПУ”).

Ольга ШУХЕВИЧ

http://gpu.ua

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі