Україна

Влада в Україні перебуває в руках однієї сім’ї, - Freedom House

5 April 2012, 10:31

 

Судове переслідування лідерів опозиції, централізація влади в руках однієї сім’ї, а також тих, хто наближений до неї, погіршують загальну ситуацію в Україні. Про це в інтерв’ю в «Коммерсант-Украина» заявив президент Freedom House Девід Креймер.

 "Погіршують загальну ситуацію в країні судове переслідування лідерів опозиції, централізація влади в руках однієї сім\'ї, а також тих, хто близький до неї. Мінусом є і те, що роботу в уряді надають по родинному принципу або дають фінансові преференції в залежності від наявних зв\'язків. Така ситуація є і в інших країнах, і це називається "корупція", - сказав Креймер.

Він також згадав півторагодинну зустріч з президентом Віктором Януковичем, однак був небагатослівним, говорячи про її результати і можливі наслідки. Так, відповідаючи на запитання як зустріч позначиться на долі Тимошенко і Луценка Креймер відповів: «Не знаю і не маю ані найменшого уявлення. Принаймні, сподіваюся, вона не принесе їм шкоди. В інтересах вашої країни, Євросоюзу і США якнайшвидше піти в демократичному напрямку, а це прямий шлях до євроінтеграції Україні».

Президент правозахисної організації також повідомив, що за підсумками роботи Freedom House в Україні у кінці травня – на початку червня буде представлена доповідь.

Нагадаємо, 3 квітня представники Freedom House відвідали Луценка, а 4 квітня зустріч з правозахисниками мала Юлія Тимошенко.

Як повідомлялося раніше, за підсумками 2011 року Freedom House знизила на один пункт рейтинг політичних прав в Україні - з трьох до чотирьох. 

Тиждень

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі