Україна

В ООН відзначили, що в Києві надмірно дорогі ціни на житло

6 April 2012, 11:25

 В ООН шоковані цінами на житло у Києві

Організація Об\'єднаних Націй стурбована обсягами витрати енергії в житловому секторі в Україні й дорожнечею житла в Києві. Про це сказано в повідомленні центру новин ООН.

"За даними Світового банку, витрата енергії на квадратний метр житлової площі в Україні вдвічі вище від того самого показника в Західній Європі. Незважаючи на зростання цін на паливо, споживання енергії в житловому секторі не знижувалося за останні 20 років", - сказано в повідомленні.

Організація також відзначає надмірну дорожнечу житла в Києві.

"Житло в Україні непомірно дороге. Відповідно до індексу, що враховує ціни на житло у прив\'язці до середньої заробітної плати, Київ, наприклад, наближається до таких мегаполісів, як Нью-Йорк і Лондон і обганяє Москву. При цьому в країні відчуваєтьсянестача житла", - сказано в повідомленні.

Організація зазначає, що Україна має хороший потенціал для розробки та здійснення ефективної житлової політики.

Зокрема вона вказала на той факт, що уряд прийняв державну програму будівництва доступного житла на 2010-2017 роки.

Відповідно до повідомлення, Європейська економічна комісія ООН проведе оцінювання стану житлового сектора в Україні, який потребує реформ.

Нагадаємо, прем\'єр-міністр Україна Микола Азаров виключає зростання цін на житло у зв\'язку з початком видачі в травні іпотечних кредитів на 10-15 років під 2-3% річних. 

Тиждень

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі