Україна

БЮТівці почали збирати підписи за звільнення генерального прокурора Пшонки

9 April 2012, 12:34

 Фракція БЮТ  мають намір почати в понеділок збір підписів депутатів за звільнення генерального прокурора Віктора Пшонки. Про це на засіданні погоджувальної ради Ради сказав голова фракції Андрій Кожем\'якін.

"Із сьогоднішнього дня ми починаємо збирати підписи, а їх потрібно 150, для початку процедури відставки генерального прокурора і його звіту у Верховній Раді", - заявив Кожем\'якін.

БЮТБ вважає, що заява генеральної прокуратури про можливу причетність колишнього прем\'єр-міністра Юлії Тимошенко до низки вбивств свідчить про політичні репресії проти опозиції.

На думку членів фракції, Пшонка і його перший заступник Ренат Кузьмін повинні піти у відставку, тому що перетворилиГенпрокуратуру на орган, що переслідує політичних опонентів влади.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура перевіряє можливу причетність колишніх прем\'єр-міністрів Юлії Тимошенко й Павла Лазаренка до організації цілої низки замовлених убивств, а також припускає порушення кримінальної справи проти першого заступника голови партії  "Батьківщина" Олександра Турчинова за підозрою в підкупі журналіста шляхом виділення тому квартири під час перебування на посаді голови Служби безпеки України..

Тиждень

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі