Україна

У Франції затримали журналістів 5 каналу

20 December 2007, 08:10

У середу французька поліція заарештувала співробітників "5 каналу" ведучого Єгора Соболєва та редактора Владислава Синяговського в аеропорту "Шарль де Голль".

Журналісти поверталися з Куби в Україну і, очікуючи рейсу до Києва, провели в зазначеному аеропорту майже добу, повідомляє УНІАН.

 

"Правила Шенгену забороняють залишати аеропорт без шенгенської візи, тож не можна знайти готель", - розповів Соболєв, зателефонувавши до Київської незалежної медіа-профспілки.

"Ми з Владом втомилися очікувати і намалювали на рюкзаках плакат на захист прав транзитних пасажирів, після чого до нас підійшла поліція з вимогою зняти плакат", - продовжив ведучий.

"Ми спитали, яку норму ми порушили, після чого поліцейський відповів: "Я покажу вам норму...", і тепер ми у відділку", - додав він.

За словами Соболєва, спілкування з французькими поліцейськими ускладнюється, оскільки поліцейські не знають англійської мови.

Медіа-профспілка закликає Міністерство закордонних справ України та посольство України у Франції втрутитися в ситуацію і допомогти звільненню українських журналістів.

У посольстві України у Франції заявили, що до аеропорту "Шарль де Голль" уже виїхали відповідальні працівники посольства - віце-консул Максим Кононенко, а також радник посольства Дмитро Свистков, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Також у посольстві підкреслили, що посол України у Франції і МЗС України вже в курсі ситуації, що склалася, вживаються усі необхідні заходи для з'ясування ситуації і допомоги громадянам України.

http://www.pravda.com.ua

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі