Україна

Через брак коштів польська поліція погрожує протестами під час Євро-2012

11 April 2012, 12:18

 Польська поліція погрожує протестами під час Євро-2012

Через брак коштів та нестачу персоналу польська поліція погрожує протестами під час Чемпіонату Європи з футболу. Про це повідомляє Die Welt.

За повідомленнями польських ЗМІ для ефективної роботи на Євро-2012 в країні не вистачає 8 тис поліцейських. Причиною є недостатнє фінансування та невчасна виплата зарплати в поліції. 

«Під час турніру може статися вибух, колеги перепрацьовують, оскільки не вистачає людей», - цитує польська газета Prawna  слова польського чиновника. Через погані пенсії та пільги для поліцейських багато людей йдуть з посади.

У свою чергу прес-секретар міністерства внутрішніх справ заявила, що  нестача людей у поліції є тимчасовою. За її словами, до кінця року поліцейську підготовку пройдуть 5 тисяч новобранців. А нестача людей безпеці Євро-2012 не загрожує.  

«Безпека Євро має найвищий пріоритет, і число вакантних посад не матиме впливу», - відмітила прес-секретар.

Як зазначає Die Welt, фінансові труднощі у польській поліції вже призвели в останні кілька місяців до низки проблем. Так, роботу цивільного патрулю по боротьбі з корупцією було скасовано через брак грошей. Високі ціни на бензин є додатковим тягарем для бюджету поліції.

Чиновники не тільки в поліції, але й на митниці, у пожежній службі та судовій системі вже давно вимагають підвищення заробітних плат, а їх профспілки погрожують протестами під час Євро-2012, пише видання.  

Тиждень

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі