Україна

Першим номером у списку Батьківщини буде Яценюк

19 April 2012, 17:44

 

Юлія Тимошенко підписала декларацію про спільну участь у виборах з Арсенієм Яценюком - як у мажоритарних округах, так і за єдиним списком, пише Українська правда .

За інформацією УП, Тимошенко передала текст зі своїм автографом через адвоката Сергія Власенка.

Заява має бути оголошеною в наступний понеділок, 23 квітня.

У документі Тимошенко і Яценюк заявляють про об\'єднання перед загрозою встановлення в Україні авторитарного режиму. Вони домовилися сформувати єдиний список для виборів за пропорційною системою на базі партії Батьківщина, а після виборів - спільної фракції у новій Верховній Раді. Фактичним першим номером списку буде Яценюк.

На виконання плану про передвиборче злиття, Олександр Турчинов від Батьківщини і Микола Мартиненко від Фронту змін останні дні присвятили погодженням єдиних кандидатів від Комітету опору диктатурі на мажоритарних округах. За словами джерел, до вівторка вони пройшли 70% мажоритарників.

Очікується, що список Батьківщини, крім партії Тимошенко, буде включати висуванців від Фронту змін, За Україну!, Партій Реформи і порядок, Народної самооборони та Народного Руху України.

"Не до кінця вирішене питання з Анатолієм Гриценко. До останнього часу він не залишав надій створити спільний список з Ударом Віталія Кличка. Але після публічного з\'ясування стосунків між цими політиками, яке відбулося в березні в ефірі в Андрія Куликова, це тепер виглядає малоймовірним", - пише видання.

"Поки єдиним кандидатом на посаду столичного мера залишається Віталій Кличко, але як умова для підтримки з боку Комітету опору диктатурі йому висунули вимогу узгодити своїх мажоритарників з КОД", - йдеться в матеріалі.

"Станом на вівторок Кличко не передав свої прізвища на Туровську, де засідають Турчинов з Мартиненком. За інформацією КОД, Кличко готові віддати 20 округів, переважно в Києві та Київській області. Сам Кличко заявив, що у нього 70 кандидатів-мажоритарників", - зазначає УП.

Як повідомлялося, 7 квітня Фронт змін "одноголосно прийняв рішення про формування єдиного опозиційного списку як партійного, так і на мажоритарних округах".
 Відголос

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі