Україна

Державна пенітенціарна служба подала в суд на бютівців

27 April 2012, 15:35

 Державна пенітенціарна служба звернулася 27 квітня в суд з вимогою зобов\'язати народних депутатів від БЮТБ Сергія Власенка і Сергія Пашинського вибачитися перед відомством за образи. Про це сказано в повідомленні прес-служби відомства.

«Державна пенітенціарна служба України сьогодні звертається до суду із проханням про захист честі та гідності співробітників служби з вимогою визнати інформацію народного депутата Пашинського С., Власенка С. та інших, які порочать ділову репутацію відомства, а також з вимогою привселюдно спростувати інформацію у відкритий для суспільства спосіб», - сказано у відкритому зверненні персоналу та ветеранів відомства.

Разом з цим назва суду не уточнюється.

Автори звернення зазначають, що співробітників служби неодноразово називали «тюремниками», а Власенко, Пашинський та інші депутати в ЗМІ, на інтернет-порталах і окремих коментарях іменують «фашистами», «катами», «торгашами свободи», «нелюдями», «опричниками влади».

Крім того, працівники відомства заявляють, що їм та їх сім\'ям надходять погрози фізичної розправи у зв\'язку із ситуацією навколо колишнього прем\'єр-міністра Юлії Тимошенко.

На думку авторів звернення, ці загрози пов\'язані з перебуванням Тимошенко в Качанівській виправній колонії (Харків), зокрема із заявами екс-прем\'єра про побиття її під час транспортуванні 20 квітня в Центральну клінічну лікарню «Укрзалізниці».

Вони стверджують, що з моменту поміщення Тимошенко в Лук\'янівський слідчий ізолятор Києва, а потім у колонію журналісти і депутати систематично обнародують інформацію про знущання над екс-прем\'єром, ненадання їй медичної допомоги та непрофесіоналізм співробітників Пенітенціарної служби.

У зв\'язку із цим у зверненні зазначається, що всього Тимошенко був проведений 61 комісійний медичний огляд (в 33 випадках вона відмовлялася від нього), 30 сеансів масажу за участю особистої медичної сестри і 250 разів оглядали лікарі СІЗО та колонії (в 218 випадках вона відмовлялася від медичних послуг).

Нагадаємо, раніше Всеукраїнська профспілка персоналу органів і установ Державної пенітенціарної служби та рада Всеукраїнської громадської організації «Асоціація ветеранів державної кримінально-виконавчої служби України» заявили, що сподіваються на вибачення Пашинського за те, що він назвав відомство «фашистською службою».

Тиждень

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі