Події

М`які іграшки, одяг та коньяк – це подарунки? Ні, контрабанда

21 December 2007, 10:51

Тиждень, що минає приніс вагомі результати оперативно-службової діяльності прикордонників Житомирського загону, які несуть службу в пункті пропуску для залізничного сполучення «Виступовичі», - повідомляе пресс-служба Північного регіонального управління держприкордонслужби

Під час прикордонно – митного контролю потягів «Одеса – Санкт-Петербург» та «Кишинів – Санкт-Петербург» виявлено 120 пачок цигарок, 36 пляшок по 1,5 л домашнього вина, 20 пляшок коньяку «Квінт», м`які іграшки, жіночий одяг та інші товари, у тому числі й 6 упаковок біодобавок, які знову з`явились на кордоні у зимовий період ( у минулому році в цей же час зафіксовано кілька спроб контрабандним шляхом завезти на територію нашої держави біодобавки російського виробництва). Все це «добро» знаходилось в міжстелевому просторі неробочого тамбуру або на верхній полиці купе замотане у матраци. Як не дивно, ці два види схованок є найулюбленішими у контрабандистів не тільки на житомирській ділянці кордону. Регулярно прикордонникам Луцького загону приходиться витягувати цигарки із міжстелевого простору потягу «Київ – Варшава», що перетинає кордон у пункті пропуску «Ягодин – залізнична станція», а чернігівські прикордонники тільки в грудні місяці знайшли у матрацах більше 100 білоруських іграшок, які завозились до України потягом «Мінськ – Сімферополь» через пункт пропуску «Горностаївка – залізнична станція».

Незважаючи на те, що знайдений товар завжди вилучається, його все одно продовжують мотати в матраци та засовують у міжстелеві простори потягів міжнародного сполучення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі