Україна

Під час фінальної частини Євро-2012 Донецьк відвідають 6 віп-персон з Німеччини

4 May 2012, 11:53

 Під час фінальної частини Євро-2012 Донецьк можуть відвідати перші особи Німеччини.

Про це повідомив Головний комісар федерального відомства кримінальної поліції Німеччини Рольф Кульбург.

В ході зустрічі мера ДонецькаОлександра Лук\'янченка з делегацією з ФРН представники Німеччини попросили місцеву владу сприяти забезпеченню безпеки шести віп-персон.

"Ми хотіли б отримати прямий доступ від літака до стадіону безпосередньо віп-гостя і трьох офіцерів служби безпеки. Нам також знадобиться ескорт з спецавтомобілів міліції ", - зазначив Кульбург.

Привілейовані гості прибудуть до Донецька на військових транспортних літаках, а по вулицях будуть переміщуватися на броньованих автомобілях. Також їм запропонують особливі номери в готелях і на стадіоні.

Разом з тим дипломати не уточнили, хто конкретно з німецьких "віпів" відвідає Донецьк, проте уточнили, що подібний рівень охорони в Європі відповідає коронованим особам, президентам і канцлерам.

Нагадаємо, рішення про те, чи відвідувати Євро-2012 в Україну на тлі ситуації навколо екс-прем\'єра Юлії Тимошенко канцлер ФРН Ангела Меркель має намір прийняти "в останній момент".

Раніше німецьке видання Spiegel повідомило, що Меркель через ситуацію з Тимошенко може порекомендувати членам уряду Німеччини бойкотувати Чемпіонат Європи з футболу в Україні.
Газета UA

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі