Україна

Студенти-археологи під час розкопок випадково знайшли давньоримський храм

8 May 2012, 11:07

 Студенти-археологи з Боннського університету (Німеччина) під час розкопок випадково знайшли давньоримський храм.

У березні 2012 року група студентів-археологів під час занять у дворі університету з ведення розкопок на місці виявила фундамент якогось старого будинку. Розкопки велися більше місяця, і тепер учені говорять, що вік виявленої будівлі становить близько 2 тисяч років і що це є храм.

Приміщення храму мало розміри 6,75 на 7,5 метра. Сама будівля була або повністю дерев’яною, або глиняною з дерев’яним дахом.

Усередині фундаменту були виявлені фрагменти посуду, вік якого перевищує 2,8 тисячі років. Примітно, що раніше археологи не припускали, що місцевість, де розташований Боннський університет, була в минулому населена.

На часі відомий тільки один аналогічний храм, виявлений в землі Північний Рейн-Вестфалія в 2006 році. Тоді фундамент був знайдений під час будівельних робіт.

Вчені наголошують, що після проведення розкопок, фундамент стародавнього храму буде засипаний, а на його місці, можливо, буде щось побудовано. За словами археологів, це буде зроблено через те, що фундамент зберігся досить погано, тому зберігати його немає особливого сенсу, передає ТСН.

РІСУ

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі