Україна

Закордонні вболівальники перестали бронювати готелі в Україні через заклики до байкоту Євро-2012

8 May 2012, 17:45

 Закордонні вболівальники ігнорують готелі через оголошення політиками ЄС бойкоту Євро-2012 в Україні

Заклики політиків ЄС бойкотувати проведення в Україні Євро-2012 позначилися на активності бронювань в готельній і туристичній галузях на період чемпіонату. Про це повідомили президент Асоціації готелів та рестораторів (Агіра) Дмитро Заруба та голова Ради з питань туризму і курортів Євген Самарцев.

"Можна сказати, є зниження активності ... вже в травні", - сказав Заруба, посилаючись на дані туроператорів, що займаються організацією розміщення уболівальників Євро-2012 в Україні.

"Європейці дуже прискіпливо ставляться до питань прав людини, свободи слова та судової системи, тому, звичайно, в даний момент (заяви політиків - ред.) можуть зіграти не на користь Україні", - додав він. У той же час, на думку Самарцева, поки передчасно робити якісь висновки про можливі економічні наслідки подібної ситуації.

"З точки зору економіки для туризму це не працює на імідж України, проте поки катастрофічних наслідків у нас ще немає", - сказав голова Ради з питань туризму і курортів. Як уточнив президент Агіра, заповнюваність деяких готелів на період Євро-2012, зокрема, двох із них класа "три" і "чотири" зірки, складає близько 50%.

При цьому, на його думку, у всіх готелях "завантаження не буде на 100% безумовно". Натомість, за словами Заруби, протилежна ситуація спостерігається в хостелах, де місця продані практично на 100%.

Як повідомлялося, останнім часом представники ЄС, влада низки європейських країн, а також окремі політики виступили ззакликами бойкотувати проведення Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році в Україну в зв\'язку з порушеннями в країні прав і свобод людини, зокрема, політичним переслідуванням екс прем\'єр -міністра України Юлії Тимошенко.

У свою чергу в МЗС переконані, що заяви про бойкот шкодять усім учасникам Євро-2012.

Тиждень

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі