Україна

У Росії "наїзди" Путіна на Україну називають "відвертим діалогом"

21 December 2007, 14:32

Нещодавні заяви президента Росії Володимира Путіна відносно України є проявом "відвертого діалогу" між країнами.

Таку думку висловив радник-посланник посольства РФ в Україні Всеволод Лоскутов, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Це відвертий діалог, це елемент дружніх партнерських відвертих відносин. Ми намагаємося вести цю справу відкрито", - сказав Лоскутов.

 

"От у нас є така позиція, є такий погляд - ми його висловлюємо, але висловлюємо ми для того, щоб знімати наявні у нас розбіжності, щоб рухатися вперед. У нас дуже багато позитивного", - додав він.

Лоскутов наголосив, що дану заяву не можна розцінювати як спрямовану проти України.

"Суть заяви Путіна - заклопотаність тим, що Україна може бути розколота, що в Україні можуть виникнути якісь проблеми. Ми доброзичливо ставились і ставимось до України, і будемо і далі так ставитись", - пояснив він.

Російський дипломат вважає, що мають проводитися зустрічі фахівців з тих чи інших проблем, має бути широкий і відвертий діалог між країнами з різних проблем.

"Ми Україну вважали і вважаємо дружньою державою, стратегічним партнером, але відвертий діалог - це теж елемент таких відносин", - додав він.

Лоскутов відзначив, що відкрита зовнішня політика є елементом сьогоднішнього світу.

"Відкриті вислови..., а хіба на нашу адресу не висловлюються різні точки зору, у тому числі й в інших країнах, і в США, і в Україні, з якими ми часто не погоджуємося", - сказав він.

Як відомо, в інтерв'ю американському журналу "Time" Путін заявив, що США "почали руйнувати Україну", штучно розділивши її суспільство на "проросійські" і "проамериканські" сили і зробивши підтримку останнім.

"Краще дати людям самим вирішувати внутрішні проблеми. Ви їх підтримали у діях, що явно носять антиконституційний характер, адже усе, що там було зроблено, усе - у порушення Конституції", - наголосив Путін.

http://www.pravda.com.ua

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі