Україна

Чеський політик уже 14 днів голодує в підтримку Тимошенко

11 May 2012, 10:33

  Чеський політик Властіміл Сегнал відмовився припинити голодування на підтримку Юлії Тимошенко, яке він почав 29 квітня.

 Чеський політик голодуватиме, доки стане сил Чеський екс-сенатор Властіміл Сегнал назвав дві причини, які змусили його розпочати голодування на підтримку екс-спрем\'єрки України Юлії Тимошенко.  

Про це ТСН.ua повідомили в прес-службі ВО "Батьківщина".

"Я буду голодувати до кінця, скільки вистачить у мене сил", - заявив Властіміл Сегнал в Празі на зустрічі з чоловіком Юлії Тимошенко Олександром. Він пояснив своє рішення оголосити голодування на підтримку Юлії Тимошенко двома причинами.

"26 квітня 1988 року у в\'язниці помер мій друг, останній політичний в\'язень комуністичної ери Павел Вонка. Він помер внаслідок голодування і ніхто тоді про це не писав і не говорив. Про нього навіть спочатку всі забули. Чесно кажучи, я боявся, що Юлія Тимошенко може так само померти, після чого європейські лідери прибудуть на похорон і будуть говорити правильні слова, які ніяк вже не здатні змінити ситуацію, а потім про неї всі забудуть", - заявив екс-сенатор.

Другою причиною чеський політик назвав незгоду з політикою нинішньої влади в Україні, яка порушує основні демократичні принципи. "Нинішні керівники (України) повинні зрозуміти, що диктаторський стиль правління на кшталт Путіна чи Лукашенко - це не той шлях, який веде до євроінтеграції", - сказав чеський політик. Нагадаємо, 9 травня лікар берлінської клініки "Шаріте" Лутц Хармс який проводить лікування екс-прем\'єра в ЦКБ № 5, повідомив, що Тимошенко припинила голодування.
ТСН

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі