Україна

Віктор Янукович зі своїм \'\'Межигір\'ям\'\' стає справжньою зіркою європейських мас-медіа

14 May 2012, 17:47

Віктор Янукович стає справжньою зіркою європейських мас-медіа.

Як і прогнозувалося, після того, як західні політики оголосили бойкот українському президенту, журналісти в тих країнах вирішили ближче познайомитися, що з себе являє лідер найбільшої держави на теренах географічної Європи.

Зокрема, закордонні засоби масової інформації зацікавилися головним корупційним пам\'ятником України – резиденцією "Межигір\'я".

Для них це дуже цікава тема – адже родина Януковича заховала свою причетність до "Межигір\'я" в сейфах західних підставних компаніях.

Тобто виходить, поки Янукович нехтує європейськими правилами демократії, водночас він користується європейським прикриттям для своєї власності.

У п\'ятницю вийшла перша стаття в австрійській пресі про те, як Янукович використовує привілеї цієї держави для конспірації власних активів.

Журналіст прямо пише, звертаючись до західних лідерів – якщо ви хочете вплинути на Януковича, займіться його грошима, захованими в Європі.

Хвиля продовжує ширитися.

У суботу про "Межигір\'я" Януковича вийшла стаття в німецькому Der Spiegel. Назва публікації каже сама за себе – "Тіньовий бізнес клану Януковича".

Die dubiosen Geschäfte des Janukowitsch-Clans

Крім того, ця легендарна резиденція стала героєм вечірнього випуску новин у Данії.



Данські журналісти каналу TV2 побували в Україні.

Для них ця подорож перетворилася на справжній атракціон – вони побачили славнозвісний кортеж українського гаранта, після чого потрапили в руки спецпідрозділу "Беркут", який стереже резиденцію, що формально належить австрійській підставній конторі.

Цей сюжет повноцінно доповнює образ Віктора Януковича, який він власноруч створив собі на Заході, та продовжує підігрівати інтерес до його персони.

Блог Сергея Лещенко на УП

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі