Україна

Тимошенко відмовилась від медичних процедур

15 May 2012, 16:06

 Екс-прем’єр Юлія Тимошенко, яка проходить лікування у ЦКЛ «Укрзалізниці» в Харкові, відмовилась від медичних процедур.

Про це на брифінгу перед Харківською лікарнею повідомив журналістам заступник міністра охорони здоров’я України Олександр Толстанов.

«Було позитивне покращення. Збільшення обсягу харчування та покращання самопочуття, але, на жаль, це було зафіксовано німецьким лікарем, я вам це передаю оскільки він передав мені, про те, що Юлія Володимирівна відмовилась від виконання процедур», - заявивТолстанов.

Він зазначив, що відповідно до розпорядку дня протягом дня до Тимошенко заходили медичні працівники і ще раз пропонували їй проведення медичних процедур.

За словами заступника міністра, Тимошенко і в друге відмовилась від медичних процедур.«Це було, безумовно, заактовано», - наголосив він.

Толстанов заявив, що Тимошенко сказала, що прийме остаточне рішення після консультації з адвокатом.

Присутня під час інтерв\'ю дочка Тимошенко Євгенія підтвердила відмову екс-прем\'єра від виконання процедур, заявивши, що це рішення Юлія Тимошенко прийняла, протестуючи проти створеного на неї тиску.

Євгенія заявила, що вчора Толстанов і представники Пенітенціарної служби поширили графік розпорядку дня Тимошенко, хоча це не було погоджено ні з Тимошенко, ні з Євгенією.

"Більше я вам цього не дозволю робити, ви не маєте на це права", - сказала Євгенія, звертаючись до Толстанова.

Вона заявила, що сьогодні захист Тимошенко подає скаргу в Європейський суд з прав людини на те, що Толстанов порушив права Тимошенко, розголосивши її особисту інформацію, порушивши при цьому статтю 8 Європейської конвенції з прав людини.

Толстанов заявив, що не повідомляв представникам ЗМІ жодної конфіденційної інформації, зокрема, не давав конкретних відомостей про стан здоров\'я й тактику її лікування.

Нагадаємо, Тимошенко перевезли з колонії до лікарні 9 травня. У цей день її почали виводити з голодування.

Тиждень

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі