Україна

Віктор Янукович намагатиметься зірвати парламентські вибори, - депутат \"БЮТ\"

15 May 2012, 17:04

 Віктор Янукович намагатиметься під будь-якими приводами не проводити парламентські вибори, -повідомляє Gazeta.ua

Таку думку у коментарі Gazeta.uaвисловив народний депутат від "БЮТ-Батьківщина" Юрій Одарченко.

Він переконаний: чи залишиться Янукович на своїй посаді до кінця строку, залежатиме від економічних умов, в яких буде перебувати країна.

"Сьогодні він сам ставить важкі умови, знищуючи опозицію і нехтуючи законом та правилами, які існують в цивілізованих країнах. По суті, сьогодні Україні потрібні кредити інвестицій, а при таких умовах їх ніхто Україні давати не буде. Це сповільнить розвиток економіки", - наголосив нардеп.

Говорячи про те, яким чином Янукович може достроково піти з посади президента, Одарченко наголосив, що для цього існують різні механізми: "Я вважаю, що люди в Україні мусять застосовувати не всі методи для того, щоб влада їх поважала і враховувала їхні побажання. Тут можуть бути різні варіанти".

Водночас, на думку "бютівця", до збройного повстання справа не дійде.

"Це один з найгірших варіантів, бо це буде хаос в Україні. Сьогодні у Януковича є ще шанси вийти з цієї ситуації. - наголосив Одарченко. - Президент, на жаль, не розуміє, чим це все закінчується, бо не хоче розуміти. А прикладів таких багато, починаючи від Романових, закінчуючи Каддафі".

"Зараз проведення цивілізованих демократичних виборів і відсутність тиску з його боку - це буде можливість змінити формат влади. Це і для нього найкращий вихід", - додав нардеп.

Водночас, "бютівець" переконаний, що вибори цивілізовано проходити не будуть. Крім того, він висловив припущення, що Янукович намагатиметься скасувати вибори, чи не проводити їх під різними приводами.

"Наприклад: ЦВК мусить провести жеребкування і створити більше 30 дільничих комісій, а вона не в змозі технічно провести такі процедури. Якщо таки сформують комісії, то він (Янукович), наприклад, оголошує: погана ЦВК, негідники, яких треба покарати, змінити. Потім розганяє цю ЦВК, утворює нову і під цим приводом не проводить вибори. Тут маса варіантів", - пояснив Одарченко.

"Сьогодні об\'єднання опозиції для них дуже складний сигнал, на який вони можуть реагувати і не проводити вибори", - підсумував він.
Gazeta.ua

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі