Україна

Луценку поставили нові діагнози, які дають підстави звільнити його від покарання

16 May 2012, 11:38

 О 10. 00 годині суд продовжив засідання по апеляційній скарзі на вирок у справі Юрія Луценка.

Наразі на дебатах виступають захисники екс-міністра внутрішніх справ.

Слово має його дружина Ірина Луценко. Вона перерахувала основні пункти основних досягнень роботи чоловіка на посту міністра внутрішніх справ.

"МВС було виявлено тисячі високопосадових корупціонерів, загальна сума виявлених розкрадань перевищила 10 мільярдів доларів США. Саме в кабінеті міністра Луценка троє міліцейських офіцерів, які скоїли вбивство журналіста Георгія Гонгадзе вимушені були зробити зізнання на підставі доказів, добутих самою ж міліцією", - каже вона.

Також Ірина Луценко зауважила, що під час роботи її  чоловіка, ефективність роботи підрозділу по боротьбі з наркотиками, почали оцінювати не за кількістю затриманих наркоманів, а за кількістю викритих організаторів збуту наркотиків. Луценко домігся постанови уряду про припинення вільного продажу нарковмісного препарату трамадолу, який споживався вдесятеро більше медично обгрунтованих потреб.

Також дружина екс-міністра розказала, що під час його роботи в ВМС раніше 2-3 години ночі він додому не повертався.

"Це була цілодобова 5-річна страшна робота, в  нього просто не було часу думати про когось  з його водіїв,в  чому його звинувачують. Сьогодні міліціонери змушені  викуповувати у держави один-єдиний день, коли їх хвалять за службу. А інші 364 дні хаять, адже встановлене указом президента щорічне урочисте відзначення дня міліції є вшануванням всіх тих, хто віддав свої сили та іноді життя", - виступила Ірина Луценко.

За словами Ірини Луценко вирок колегії суддів Печерського районного суду у справі Луценка є незаконним. В основу вироку покладено лише матеріали досудового слідства, яке грунтується на припущенні обвинувачення як лише однієї зі сторін процесу. Висновки суду необгрунтовані, не зазначено, чому показання майже усіх допитаних у суді свідків суд не взяв до уваги. Не було злочинних діянь, а відповідно і наслідків.

Також вона зазначила, що при обстеженні її чоловіка в черговий раз діагноз вірусний гепатит TTV був підтверджений, а також зазначено про нові захворювання.

"Захворювання кишківника та інших органів травлення, з вираженим синдромом порушення усмоктування в стадії кахексії, цирози печінки різної етіології в стадії декомпенсації, що є підставою для подання адміністраціями установ виконня покарань в суди матеріалів про звільнення засуджених від подальшого відбування покарання" - розповіла дружина екс-міністра.

За словами Ірини Луценко , ненадання належної медичної допомоги її чоловікові порушує статю 3 Європейської конвенції з прав людини.
gazeta.ua

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі