Україна

Банкіри готуються до розпаду Єврозони

17 May 2012, 11:00

  Великобританія розробляє план дій на випадок розпаду Єврозони, заявив глава Банку Англії Мервін Кінг. За його словами, екстрені плани обговорюються вже досить довго. У дискусіях беруть участь Міністерство фінансів Великобританії та Управління по фінансовому регулюванню і нагляду (FSA).

Глава Банку Англії також прокоментував загальну обстановку в єврозоні, назвавши нинішню кризу найважчою з 1930-х років, і додав що у найближчі два роки і Великобританії, і єврозоні належить зіткнутися зі значними труднощами.

Нагадаємо, нещодавно один з кращих у світі фахівців з інвестицій Джордж Сорос заявив, що німецький центробанк також готується до падіння єдиної євровалюти.

11 травня цього року Єврокомісія підтвердила лютневий прогноз рецесії в 17 країнах єврозони у 2012 році: передбачається, що ВВП регіону скоротиться на 0,3% після підвищення на 1,4% у 2011 році.

Попереднє річне падіння ВВП єврозони спостерігалося у 2009 році, тоді воно склало 4,3%. Однак у 2013 році очікується зростання економіки єврозони на 1%, йдеться у доповіді Єврокомісії.

У 27 країнах єврозони ВВП, ймовірно, продемонструє нульове зростання у цьому році і підйом на 1,3% в наступному.

Нагадаємо, 15 травня, згідно з попередніми даними Статистичного управління Євросоюзу, повідомлялося, що єврозоні вдалося уникнути повторної рецесії завдяки підйому економіки Німеччини.

Укрбізнес

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі