Україна

Табачник розповів особливості цьогорічної вступної кампанії

30 May 2012, 11:21

 

Табачник розповів особливості цьогорічної вступної кампанії

Прийом документів абітурієнтів на вступ до ВНЗ у цьому році призначений на період з 2 по 31 липня. Про це повідомив міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник.

«Прийом документів триватиме з 2 по 31 липня. Ті особи, які закінчили середній навчальний заклад до введення тестування (в 2007 році і раніше), мають право складати вступні іспити. Тому термін подачі документів для них скорочено до 20 липня, щоб з 20 по 31 липня виші могли організувати для них вступні іспити», - розповів міністр під час прямої лінії в газеті «Известия в Украине».

Він також пояснив, що для абітурієнтів, які за своєю спеціальністю проходять творчі конкурси (журналісти, артисти, режисери), повинні подати документи з 2 по 17 липня, і в наступні два тижні будуть проведені творчі конкурси.

«Міносвіти дозволило творчі конкурси проводити з 10 липня, у міру надходження заявок, для того, щоб не створювати штовханини і щоб була перерва між творчими конкурсами», - зазначив Табачник.

Міністр також повідомив про те, що згідно з умовами прийому встановлено три етапи оприлюднення рейтингових списків і зарахування студентів.

«Перший рейтинговий список із зазначенням осіб, рекомендованих для зарахування до вишу на бюджетну форму навчання, публікується 1 серпня не пізніше 12:00. Це перша хвиля. 5 серпня в 12.00 рейтингові списки повинні оновитися. Це друга хвиля. З цих списків будуть виключені особи, які не подали в період з 1 по 4 серпня оригінали документів до вузу. В результаті їх місця займуть абітурієнти, які перебували нижче в списку. 8 серпня в 12:00 всі ВНЗ України мають втретє оприлюднити рейтингові списки. Це третя хвиля. Зі списків вже будуть виключені абітурієнти, які не подали оригінали своїх документів протягом 5, 6 і 7 серпня», - розповів Табачник.

Відповідаючи на питання про те, чи будуть враховуватися бали за підготовчі курси, він пояснив:

«Я для початку розповім, чому виникла ідея нараховувати бали за успішне закінчення підготовчих курсів при вузі. У 2010 році ми помітили, що різко впав попит на інженерні та наукові професії. Незважаючи на жорстку критику, вирішили піти назустріч тим хлопцям, які будуть вибирати професії, пов\'язані з інженерними та технічними спеціальностями. Якщо вони прослухали не менше 150 годин на курсах, за рішенням вченої ради, отримають додаткові 2-20 балів. Підкреслюю, це стосується тільки інженерних і технічних спеціальностей».

Табачник також наголосив, що технічні університети настільки зацікавлені в підборі абітурієнтів на інженерні, технічні, хімічні та металургійні спеціальності, що, як правило, практично всім ставлять від 18 до 20 балів.

«Якщо ж абітурієнт закінчив курси з одним дисциплін, а надходить на зовсім іншу спеціальність, йому ці бали при вступі нараховуватися не будуть», - додав глава Міносвіти.

Нагадаємо, у квітні директор українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева заявила, що для належного проведення зовнішнього незалежного тестування в 2012 році не вистачає близько 19 млн гривень. 

Тиждень

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі