Україна

На період Євро-2012 Нацбанк спростить правила обміну валюти

30 May 2012, 12:36

  Національний банк України спростив правила обміну готівкової валюти на період проведення фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу – з 1 червня до 10 липня 2012 року. Про це йдеться у постанові Нацбанку. 

У документі вказується, що зміни впроваджуються з метою забезпечення вільного обміну іноземної валюти нерезидентами – організаторами, учасниками, гостями фінальної частини Чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні.

Згідно з постановою НБУ, упродовж зазначеного періоду купувати гривню можна буде без квитанції про здійснення обмінної операції. Натомість, щоб здійснити зворотний обмін гривень, іноземець повинен показати квитанцію, документ що засвідчує особу та підтверджує іноземне громадянство.

Крім цього, НБУ зобов’язав банки (фінансові установи) розмістити в касах і в пунктах обміну валюти в доступному для огляду клієнтами місці інформацію українською та іноземними мовами щодо можливості здійснення фізособами-нерезидентами зворотного обміну невикористаних готівкових гривень.

З 23 вересня 2011 року Нацбанк зобов’язав банки здійснювати валютообмінні операції з фізичними особами на суму до 50 тисяч гривень при пред’явленні документа, який засвідчує особу.

Радіо свобода

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі