Україна

За перші дні Євро-2012 Львів вже заробив майже 10 млн гривень

12 June 2012, 12:23

 За перші дні чемпіонату Європи з футболу 2012 року Львів заробив майже 10 мільйонів гривень. Про це повідомила начальник управління туризму Львівської міської ради Галина Гриник.

За її словами, в середньому кожний вболівальник витрачає у Львові 110 євро на день.

«За нашими підрахунками в середньому за останні три дні як українські, так і іноземні туристи залишили у Львові понад 9 мільйонів гривень. Кожний турист витрачає в день майже 110 євро. Ми розраховуємо, що за місяць наше місто отримає 30-40 млн грн від туристів», - сказала Гриник.

Вона також повідомила, що станом на 11 червня приймаюче місто відвідали понад 60 тисяч уболівальників.

«До нас завітало дуже багато туристів. Серед них багато вболівальників, які приїхали з різних регіонів України, нашої області, інших країн, щоб пліч-о-пліч святкувати це неймовірне дійство, якого ми чекали так багато років. Станом на 11 червня місто відвідало 60 тисяч туристів, вболівальників, фанатів. Вони в середньому залишаються в місті на півтора-два дні. А в зв’язку з тим, що перший матч був дуже успішним, сподіваємося, що туристи залишаться до кінця червня. Серед туристів найбільше вболівальників з тих країн, збірні яких грають у Львові», - розповіла Гриник.

Нагадаємо, за даними Львівської ОДА, за роки підготовки до Євро-2012 в рамках держпрограми у Львівській області реалізовано проектів та виконано робіт на загальну суму майже 12,5 млрд грн.

тиждень

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі