Україна

Британські міністри продовжать бойкотувати Євро-2012 в Україні

20 June 2012, 16:34

 Британські міністри продовжать бойкотувати Євро-2012 в Україні

Жоден з британських міністрів не приїде в Україну на чвертьфінальний матч Євро-2012 між збірними Англії та Італії. Про це повідомляє телерадіокорпорація Бі-Бі-Сі.

За її даними, таке рішення прийнято, щоб закликати Україну дотримуватися принципів верховенства закону, а також відмовитися від «вибіркового застосування законів».

Крім того, в Лондоні особливо стурбовані ситуацією з колишнім прем'єром України Юлією Тимошенко, йдеться в повідомленні.

У той же час Бі-Бі-Сі зазначає, що міністри готові поїхати на півфінальний матч у випадку, якщо англійці зможуть перемогти італійців. Однак це пов'язано з тим, що даний півфінал пройде не в Україні, а в Польщі.

Жодних рішень з приводу можливих поїздок міністрів на фінал, який буде зіграний в Україну, в Лондоні поки не прийнято. У канцелярії прем'єра Великобританії відзначили, що поки рано говорити про це питання, тому що спочатку слід дочекатися результату чвертьфінального матчу англійців.

Матч Англія - Італія пройде в неділю, 24 червня, у Києві.

Як відомо,  міністри уряду Франції теж вирішили не приїжджати в Україну на матчі чемпіонату Європи з футболу.

Нагадаємо, німецькі європарламентарі Ребека Хармс та Вернер Шульц, а також 50 інших активістів, які були присутні на матчі Німеччина-Голландія у Харкові 13 червня, принесли з собою плакати з написами «Release all political prisoners» (Звільніть усіх політичних в’язнів) та «Fairplay in football and politics» (Чесна гра у футболі та політиці). «Ми розгорнули плакати, щоб використати можливість висловити свою думку про ситуацію в Україні, про порушення прав людини і демократичних стандартів. Щоб кожен громадянин знав, що у нього є така можливість - висловити свою думку про події в країні», - пояснив Хармс.

тиждень

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі