Україна

Кучма безкоштовно роздає екзотичних птахів, яких вирощує в Криму на дачі

21 June 2012, 12:13

 На кримській дачі екс-президента Леоніда Кучми в Алупці живе аж вісім павичів. Відомий господар готовий поділитися хвостатими красенями задарма, бо вже на осінь чекає нового приплоду.

 Про це йдеться у сюжеті ТСН.Особливе.

 Леонід Данилович, за словами робітників, не суворий, і щоліта приїздить на один зі своїх маєтків на південному березі Криму.
 На самому березі Алупки у Кучми дачний палац із розкішним кованим парканом. Він закриває прохід до мармурових альтанок та екзотичних птахів. Гучний спів найбарвистішого вожака так і манить зазирнути до приватних володінь.

 Охоронець каже, тут живе 8 павичів, які кричать день і ніч. До пісень пишнохвостих красенів він ніяк не звикне. На запитання - хто господар і птаха, і маєтку, відповідає неохоче.

 "Олігарх. Слуга народу", - туманно каже охоронець.

 Зате тут же люб'язно пропонує і журналістам такого павича задарма. "Якщо треба буде, підходьте осінню – будуть нові. Ми вам подаруємо", - запевнив він.

 Садівниця теж пишається вихованцями, і залюбки розповідає, що у їжі вони невибагливі.

 А от місцеві жителі не приховують - це один з сімейних маєтків другого президента України Кучми. Відпочивати саме на цій дачі колишній президент любить, адже тут особливе, цілюще повітря.

 Ще за радянських часів до Алупки влаштовували цілі паломництва лікувати легені. Дача Кучми розташована саме на місці колишньої дитячої здравниці. Колись це був маєток лікаря Боброва – засновника першої безкоштовної клініки для дітей, хворих на сухоти. Гроші на будівництво збирали Чехов і Горький. А сам лікар заповідав його дітям із бідних сімей.

publicity

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі