Україна

Ще один свідок став на бік Луценка

22 June 2012, 11:46

 Ще один свідок став на бік Луценка

Колишній заступник міністра внутрішніх справ-начальник Головного слідчого управління МВС Петро Коляда виключає, що колишній міністр Юрій Луценко міг піти на незаконне санкціонування продовження стеження в рамках розслідування кримінальної справи про отруєння Віктора Ющенка на догоду самому Ющенку, який тоді обіймав посаду президента.

Про це він сказав на засіданні Печерського районного суду Києва під час допиту як свідок.

"Обставини, які тоді складалися, свідчать навпаки про те, що кілька кримінальних справ у відношенні Луценка порушувалися за вказівкою президента і, наскільки я знаю, Юрій Віталійович ходив до президента - що давай вирішуй питання, що ж мене постійно допитують, тягають!", - відповів свідок на питання захисту про те, чи міг Луценко порушити закон в інтересах Ющенка.

Коляда зазначив, що між Ющенком і Луценком склалися антагоністичні відносини і ні про яку домовленість між ними не може йти мова.

Свідок також сказав, що не бачить порушень у діях Луценка, що стосується ведення МВС оперативно-слідчих дій у рамках справи про отруєння Ющенка.

Коляда зазначив, що, відповідно до чинних нормативно-правових актів, слідство має право проводити оперативно-слідчі дії відносно осіб, які потенційно можуть бути причетними до вчинення злочину доти, доки відповідну кримінальну справу не буде закрито, що означає, що слідство і сьогодні має право проводити оперативно-слідчі дії відносно осіб, які брали участь у вечері на дачі колишнього заступника голови Служби безпеки України Володимира Сацюка, після якого нібито був отруєний Ющенко, оскільки кримінальну справу про його отруєння не закрито до сьогодні.

Разом з цим Коляда вважає незаконним порушення Генеральною прокуратурою цієї справи.

Нагадаємо, Генпрокуратура обвинувачує Луценка у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу. За версією слідства, Луценко незаконно санкціонував стеження за одним з фігурантів справи про отруєння - водієм Сацюка Валентином Давиденком.

На засіданні 13 червня суд допитав одного свідка - співробітника Департаменту карного розшуку Міністерства внутрішніх справ Євгена Трояна, який заявив, що вважає законним дозвіл Луценка стеження в рамках розслідування справи про отруєння Ющенка у відношенні Давиденка.

Сам Луценко своєї вини не визнає, і заявляє, що взагалі не розуміє суть висунутих проти нього обвинувачень.

Тиждень

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі