Україна

Ющенко вирішив потрапити в Раду під іншим номером

26 June 2012, 15:54

 Ющенко вирішив потрапити в Раду під іншим номером

Колишній президент України, лідер партії «Наша Україна» Віктор Ющенко упевнений, що праві сили, у списку яких він погодиться бути №88, на парламентських виборах наберуть більше 5% голосів виборців. Про це Ющенко сказав на прес-конференції у Києві.

Екс-президент зауважив, що як тільки патріотичні демократичні сили почнуть говорити з виборцем, їх підтримка стрімко зросте. «Ми наберемо не тільки 5%, а й більше», - сказав він, проанонсувавши об’єднання правих сил. Він розповів, що останніми місяцями він займався переговорами з демократичними силами як партіями, так і громадськими організаціями щодо об’єднання зусиль не тільки під час виборів, а й в майбутньому.

«Останніми місяцями я займався перемовинами з демократичними силами, у яких в основі лежить національна політика, про консолідацію зусиль для формування політичного і виборчого проекту», - сказав лідер «Нашої України». Він зауважив, що вперше в історії України може так трапитись, що в наступному парламенті не з’явиться національна демократична партія.

«Вперше може скластись ситуація за 20 років, коли патріотична сила не буде в парламенті, мені від цього сумно. Я переконаний, що ситуацію потрібно змінювати. Нам потрібно по серйозному говорити з суспільством. Нам треба говорити про те, що якщо ми не змінимо цю ситуацію, то Україна потрапить у дуже складний вибір свого майбутнього», - сказав Ющенко.

Читайте також: Кому вигідна реінкарнація «Нашої України»

Він підкреслив, що саме тому основною його метою була солідаризація патріотичних сил. Крім того, він підкреслив, що особисто не претендує на перше місце в списку майбутнього виборчого проекту правих сил. «Я заявив своїм партнерам. Я не претендую на перше місце в списку, на друге, на третє, на сто перше – не претендую. Я той зал під куполом (Верховна Рада) добре знаю, і підкреслюю – всі зусилля, які в мене є, я направлю на формування здорової патріотичної сили в країні», - сказав Ющенко, зауваживши, що він погодиться на будь-яке місце, яке визначать для нього партнери.

«Якщо вони вважають, що моє скромне ім’я може стояти 88-м у списку для того, щоб правиця перемогла, я буду 88-м», - сказав Ющенко. Він повідомив, що під декларацію про об’єднання, крім політичних партій, підписалась низка громадських організацій, серед яких «Просвіта», «Меморіал», Асоціація правників, Спілка майстрів тощо.

Як повідомлялося раніше, в "Нашій Україні" прийняли рішення, що Віктор Ющенко поведе партію на вибори. Партія Павла Жебрівського Українська платформа "Собор" нещодавно вийшла з переговорів про об'єднання з опозиційними партіями "Наша Україна" та Українська народна партія.

Тиждень

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі