Україна

Міністерство освіти підняло прохідний бал для абітурієнтів

26 June 2012, 16:42

 Міністерство освіти підняло прохідний бал для абітурієнтів до 140 з профільного предмету. Про це сьогодні на селекторній нараді в Міносвіти заявив міністр Дмитро Табачник.

Для непрофільних предметів прохідний бал залишається колишнім - 124. У минулому році прохідний бал становив 124 з усіх предметів.

За словами міністра, до 2 липня, коли стартує вступна кампанія, всі українські університети повинні підключиться до Єдиної державної електронній базі. В електронній базі абітурієнт зможе побачити себе в рейтингу і таким чином оцінити свої шанси на вступ у той чи інший ВУЗ.

"Я сам особисто буду контролювати, чи всі університети підключилися до єдиної бази даних, - сказав Табачник. - Я вже сьогодні попередив ректора Луцького Національного технічного університету, що технічний університет, який не може підключиться до електронної бази даних, якось дивно виглядає. Всі, хто не підключиться своєчасно, будуть порушувати рівність і прозорість умов прийому. Приблизно 30 університетів повинні підключитися за 5 днів, що залишилися. В іншому випадку, 2 липня ми будемо вживати відповідних заходів аж до анулювання набору в конкретному вузі ".
gazeta.ua

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі