Україна

Закон про мови можуть прийняти на позачерговій сесії

3 July 2012, 14:24

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов допускає можливість скликання позачергової сесії Ради, зокрема для ухвалення закону про засади мовної політики.

Про це він заявив на брифінгу у Верховній Раді, передає УНІАН.

За словами Єфремова, цього тижня закінчується 30-денний термін, і з’являється можливість голосувати за мовний законопроект. «Ми працюємо в цьому напрямку. І якщо ми зрозуміємо, що у нас є відповідні голоси щодо даного законопроекту, значить, ми виходитимемо на його ухвалення».

На запитання, чи буде парламент продовжувати сесію, якщо голосів не вистачатиме, Єфремов відповів: «Якщо не буде голосів, значить, ми далі працюватимемо з цього питання. Якщо виникне необхідність продовжити сесію, але не лише з цього питання, оскільки там виникають й інші досить серйозні питання, які треба було б прийняти найближчим часом, я думаю, що коли ці питання будуть уже підготовлені для ухвалення в сесійному залі, не виключається варіант розгляду й цього разом з іншими питаннями».

Регіонал також підкреслив, що сьогодні «турбують питання», пов'язані зі створенням нових робочих місць, а також питання й скарги підприємців із приводу посилення тиску з боку правоохоронних органів.

За його словами, якщо пакет законопроектів із цих питань буде підготовлено, «я не виключаю варіант, що нам доведеться скликати позачергову сесію й ухвалювати ці рішення».

Нагадаємо, в Україні створили комітет на захист української мови. Водночас нещодавно депутат від ПР і один з авторів законопроекту Вадим Колесніченко вже поділився своїми очікуваннями щодоперешкоджання опозиції прийняттю мовного законопроекту . А також заявив, що взагалі не вважає українською мовою діалекти, якими розмовляють на Львівщині та у Галичині. 

zaxid.net

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі