Україна

Верховна Рада ухвалила скандальний законопроект про мови

3 July 2012, 16:35

 Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект №9073 "Про основи державної мовної політики". «За» проголосували 248 народних депутатів, передає кореспондент Тижня.

На початку вечірнього пленарного засідання Ради голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов запропонував поставити на голосування мовний законопроект. Депутати підтримали цю пропозицію і після цього проголосували за законопроект у другому читанні і вцілому. Підтримали документ 248 народних депутатів. 

Під час голосування біля трибуни виникла невелика бійка, оскільки опозиціонери намагалися зірвати голосування. Зокрема, депутати від опозиції вирвали мікрофон у головуючого на засіданні першого віце-спікера Адама Мартинюка. Однак він все одно встиг поставити це питання на голосування.

Нагадаємо, ще вчора спікер Володимр Литвин виключав можливість розгляду парламентом на пленарному тижні 3-6 липня в другому читанні мовного  законопроекту. 

5 червня Рада прийняла цей законопроект  у першому читанні. Тоді законопроект підтримали 234 народні депутати

Законопроект передбачає встановлення офіційного використання регіональних мов у роботі місцевих органів державної влади при проживанні мінімум 10% носіїв на територіях, на яких розповсюджена ця мова.

тиждень

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі