Україна

Янукович не виключає розпуску парламента

4 July 2012, 13:50

 Президент України Віктор Янукович вважає головним завданням стабілізувати роботу українського парламенту.

"Я вважають, що ми повинні зробити все, щоб парламент працював і далі. Закінчити цю сесію і, безумовно, почати роботу сесії у вересні цього року. Це головне завдання", - сказав Янукович в ході зустрічі з керівництвом парламенту та фракцій Верховної Ради, повідомляє його прес-служба.

Згідно з інформацією, глава держави не виключив, що якщо не вдасться стабілізувати роботу парламенту, "треба буде переходити до процедури дострокових парламентських виборів".

"Проте я вважаю, що перш, ніж почати цю процедуру, ми повинні вичерпати всі наші можливості. Повинні бути проведені переговори у фракціях між депутатами, безумовно, повинні бути переговори з керівниками фракцій опозиції і також з головою Верховної Ради", - сказав президент.

Він висловив переконання, що поки не буде пройдений цей шлях, "ми обговорювати будь-які інші питання не можемо". Янукович вважає, що якщо український парламент сьогодні здатний працювати, то "переговори потрібно проводити в перервах, рухаючись вперед по порядку денному".

"Я ніколи не втручався і не втручаюся в роботу Верховної Ради. Але я зацікавлений в цілому в стабільності ситуації в країні. Тому я ніяких висновків зараз не хочу робити попередніх з приводу процедури прийняття вчора закону про основи державної мовної політики", - підкреслив  Янукович.

За інформацією прес-служби глави держави, на зустрічі з Януковичем були присутні перший заступник спікера парламенту Адам Мартинюк, голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, голова депутатської групи "Реформи заради майбутнього" Ігор Рибаков, голова фракції Народної партії Ігор Шаров і лідер фракції КПУ Петро Симоненко. Також були присутні глава адміністрації президента Сергій Льовочкін, представник президента в парламенті Юрій Мірошниченко і секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Клюєв.

Опозиція на зустріч з главою держави не прийшла.

gazeta.ua

http://gazeta.ua/articles/politics/_prezident-ne-viklyuchae-rozpusku-parlamentu/443947
Джерело: <a href="http://gazeta.ua/articles/politics/_prezident-ne-viklyuchae-rozpusku-parlamentu/443947">Gazeta.ua</a>

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі